UEHS_baner_1180x600px_SR

Link za registraciju:  http://uehsbeograd2017.rs/

Poštovani kolege, dragi prijatelji,

Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas pozovem na Prvi Kongres Udruženja endoskopskih hirurga Srbije sa međunarodnim učešćem, koji će se održati od 12-14. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu pod pokroviteljstvom Evropskog Udruženja za Endoskopsku hirurgiju (EAES).

Minimalno invazivna hirurgija, verovatno najrevolucionarniji napredak u hirurgiji od uvođenja opšte endotrahealne anestezije početkom XX veka, je unela promene u živote miliona ljudi i nastavlja i dalje da se razvija. Uprkos nama dobro poznatih problema tranzicije tipičnih za većinu zemalja Centralne i Istočne Evrope, ratnih dešavanja i sankcija proteklih decenija, minimalno invazivna hirurgija u Srbiji nastavlja da se razvija ubrzanim tempom i postaje dostupnija sve većem broju pacijenata. Udruženje Endoskopskih hirurga Srbije nastalo je iz potrebe za unapređenjem komunikacije i širom razmenom iskustava hirurga koji se njome bave, kvalitetnijom edukacijom i boljom povezanošću sa profesionalnim udruženjima sličnog profila u Evropi i svetu.

Tema Prvog Kongresa je Minimalno invazivna hirurgija u Srbiji danas. Naš plan je da suočimo iskustva i savremene hirurške stavove kroz naučne i poster sesije, simpozijume i hands-on kurseve. Minimalno invazivni hirurzi različitih specijalnosti, uključujući ginekologe, urologe, torakalne i pedijatrijske hirurge imaće priliku da predstave svoje rezultate u paralelnim sesijama. Učešće eminentnih gostujućih predavača iz inostranstva, eksperata iz svojih oblasti, predstavljaće izvanrednu priliku da svoje znanje obogatimo najsavremenijim statovima, posebno za mlađe i manje iskusne kolege. Na Kongresu će posebno mesto imati i Simpozijum medicinskih sestara i tehničara kojima je minimalna invazivna hirurgija značajan deo svakodnevnog posla. Organizacioni odbor će se potruditi da obezbedi toplu dobrodošlicu i sadržajan društveni program, po čemu je Beograd inače poznat.

Drage kolege, bilo bi nam veliko zadovoljstvo da razmenimo iskustva i družimo se u Beogradu u oktobru.

Prof. Dr Slavko Matić,

Predsednik organizacionog odbora